Калуш До сайту

У Міноборони розповіли, як нововведення вплинуть на мобілізацію

В рамках підсилення мобілізації ТЦК та СП отримають доступ до держреєстрів.

Розповідає Інформатор.

Уже з 1 вересня в дію вступають нові правила, які повинні підсилити мобілізацію. Надання доступу ТЦК та СП до державних реєстрів дозволить працівникам швидше і якісніше отримувати інформацію, яка стосується конкретного призовника.

 Додатковий призов восени буде?

За словами Олексія Резнікова, Україна слідує за чітким планом мобілізаційних хвиль. Станом на зараз не має потреби проводити додатковий призов. Проте, військовозобов’язаних набиратимуть, бо на фронті передбачена ротація, є втрати, і слід замінити тих, хто йде на відпочинок чи лікування.

Резніков наголосив, що нову хвилю мобілізації в Україні оголошувати не планують найближчим часом.

“Тобто з правової точки зору в нас є ще ресурс. Не думаю, що найближчими місяцями в нас стоятиме питання про збільшення цієї планки”, — пояснив міністр Резніков.

Доступ до державних реєстрів у ТЦК та СП

Також очільник Міноборони зазначив, що в Україні після перевірок триває оновлення кадрового складу ТЦК та СП. Крім того, військкомати отримають доступ до державних реєстрів і зможуть оперативно обмінюватися даними щодо кожного конкретного військовозобов’язаного.

Резніков уточнив, що обмін даними відбуватиметься між базами ДПСУ, МЗС, Мін’юсту, МВС, Мінсоцполітики тощо.Таким чином, за його словами, У ТЦК та СП знатимуть, що, приміром, чоловік виїхав за кордон, чи у когось народилась третя дитина, чи хтось має інвалідність.

Очікується, що вже у восени, електронний обмін інформацією буде втілений на 90%.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08