Інформатор Калуш

ВЛАДА

Багі, 2 старлінки і 12 квадрокоптерів – Болехівська рада підтримала ЗСУ

Усе необхідне придбали на звернення командирів військових частин, у яких служать жителі місцевої громади.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Болехівську міську раду.

В рамках реалізації міської соціальної Програми підтримки Збройних Сил України, на яку було виділено понад 6,5 мільйонів гривень, Болехівська міська рада провела низку закупівель військового обладнання та техніки.

Зокрема, закуплено 12 квадрокоптерів DJI Mavic 3, з яких 5 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Fly More Combo та 7 квадрокоптерів DJI Mavic 3Т. А також 2 комплекти супутникових модемів Starlink. На придбання безпілотних літальних пристроїв витратили 2,310 млн гривень, а вартість  модемів – 43 тисячі гривень.

Квадрокоптери для ведення аеророзвідки уже в надійних руках наших захисників. Їх волонтери доставили на передову.  Також за кошти міського бюджету для бійців придбали швидкохідний, маневровий, полегшений мотовсюдихід багі BRP TRAXTER MAX DPS HD9. Його вартість 909 тис. гривень.

Це авто значно підвищить мобільність підрозділу та виконуватиме величезний спектр бойових завдань: розвідувальне, вогневої підтримки, доставки боєприпасів, патрулювання тощо. Але основне завдання такої машини – швидка евакуація поранених бійців з поля бою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору