Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Без правої руки та ноги” — в мережах проходить збір на протезування військового з Калуша

 Андрій Марунчак попри проблеми зі здоров’ям захищав країну на Запорізькому напрямку та отримав важке поранення з ампутацією кінцівок.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Радіо UA Chicago.

31- річний інженер-технолог з Калуша проживав та працював у рідному місті. Мав проблеми зі слухом, лівим вухом чув на 40%, правим на 70%. Через це був повністю непридатним до служби в армії. Проте у січні 2023 року його мобілізували.

“Як це не прикро, але можна уточнити: військові особи, причетні до мобілізації, перестріли хлопця на вулиці і жодних його пояснень про стан здоров’я не слухали, одразу забрали і завезли до військкомату. Так Андрій Марунчак опинився на війні”, — пишуть в Радіо UA Chicago.

У війську служив командиром бойової машини розвідувального взводу 3-го механізованого батальйону.

“Навіть при своїх проблемах зі здоров’ям намагався бути максимально корисним, чесно і самовіддано обороняючи рідну землю”, — діляться на сторінці.

На Запорізькому напрямку, 26 липня 2023 року, отримав важке мінно-вибухове поранення.В результаті лікарі провели ампутацію правої руки та правої ноги.

“Серйозних пошкоджень зазнала і ліва нога, однак її вдалося врятувати. Ще більш серйозних травм зазнали органи черевної порожнини. Андрій переніс уже десятки операцій. Стосовно слуху, то лівим вухом хлопець не чує узагалі, правим – на 30 відсотків. За словами медиків, стан його важкий, але стабільний”, — зазначають в Радіо UA Chicago.

Після лікування у госпіталі Дніпра його перевели у Київську лікарню, де за ним доглядає сестра. Наразі є можливість протезування в США, але для сім’ї це дорогий процес.

“Але реальний з нашою з вами допомогою, з нашою з вами фінансовою підтримкою.

Андрій дуже хоче жити і працювати. Він виношує мрію, що з якісним протезом ноги зможе долати необхідні до роботи відстані, а з якісним біонічним протезом руки навчиться керувати комп’ютерною мишкою і повернеться до своєї професії, яку дуже любив”, — додають в медіа.

Зробити пожертву на лікування воїна можна за рахунком у банку “Самопоміч”, його номер 190448. Якщо ви проживаєте в Чикаго, то можете зробити пожертву офісі компанії DOLYNKA Ukrainian-American consulting за адресою 5050 N Cumberland Ave., Norridge, Il., 60706. Там встановлена спеціальна скринька для збору коштів для Андрія Марунчака.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору