Інформатор Калуш

ТРЕШ

Мешканці Калущини продовжують підпалювати сухостій — правопорушників притягнули до відповідальності

Рятувальники спільно з працівниками поліції здійснили повітряний моніторинг (з допомогою БПЛА) щодо попередження пожеж в екосистемах.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Вчора, 12 вересня, рятувальники Калущини провели повітряний моніторинг в екосистемах за допомогою квадрокоптера. Мета моніторингу — виявлення можливих осередків пожежі та недопущення поширення цих пожеж на великі площі, а також виявлення осіб, які спричиняють самі пожежі.

Фахівці Служби порятунку спільно з правоохоронцями обстежили територію Долинської ТГ та виявили двох правопорушників. На них було складено адмінпротоколи.

Фахівці ДСНС постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами: розповідають кожному про причини пожеж та нагадують елементарні правила пожежної безпеки.

“Пожежі завдають непоправної шкоди не лише навколишньому середовищу, але й для людей – вогонь може поширитись та з відкритої території перекинутись на житлові будинки”, — зауважили рятувальники.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Самовільне випалювання сухої рослинності заборонене законом! Штраф у разі порушення статті 77-1 КУпАП становить від 3060 до 6120 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору