Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Напиляв на кримінал” — на Калущині чоловіку загрожує позбавлення волі за вирубку дерев

Мешканець Калущини здійснював незаконну вирубку дерев у одному з лісництв, без відповідних для цього документів. Наслідки неминучі.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську окружну прокуратуру.

Тепер чоловіку оголошена підозра за процесуального керівництва Рожнятівського відділу Калуської окружної прокуратури слідчим СВ ВП №2

“Досудовим розслідуванням встановлено, що житель Калуського району, перебуваючи на землях лісогосподарського призначення (урочищі “Кичер”) Дубівського лісництва філії «Брошнівське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємство «Ліси України», що за межами населеного пункту с. Ріпне Калуського району,  незаконно, без спеціального дозволу (лісорубного квитка), за допомогою пили вчинив незаконну рубку дерев породи «бук», внаслідок чого спричинив шкоду навколишньому природному середовищу на суму 37 758  грн”, — розповіли у пресслужбі прокуратури.

Згідно з законами України дані дії класифікуються як “незаконна порубка дерев у лісі, що заподіяло істотну шкоду” й підпадають під ч. 1 ст. 246 Кримінального Кодексу. Відповідно до нього, за вказаний злочин передбачено покарання у виді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Варто також зауважити, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору