Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Шахрайський Дикий Захід” — Прикарпатські поліцейські затримали молодика, який обдурив пенсіонерку

Вчора на Прикарпатті місцева мешканка Івано-Франківська потрапила на гачок шахрайської схеми “Ваша родичка потрапила в біду”. Поліцейські оперативно відшукали зловмисника та оголосили йому підозру.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Поліцію Івано-Франківської області.

У понеділок, 18 вересня, на лінію «102» звернулась 86-річна жителька Івано-Франківська.

“Вона розповіла, що до неї зателефонувала невідома жінка, яка повідомила, що її донька потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, і потрібно терміново передати кошти на лікування. Пенсіонерка не перевірила інформацію одразу, а повірила словам аферистки. Невдовзі за грошима до неї прийшов невідомий чоловік. Ошукана заявниця передала йому 22 тисячі гривень та 200 доларів США”, — розповіли у Поліції.

Правоохоронцями оперативно вдалося встановити особу афериста, ним виявився 21-річний мешканець Львівської області, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. А пізніше його було затримано в Тернополі. Це вдалося завдяки злагодженій спільній роботі оперативників Івано-Франківського РУПу, співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області та тернопільських колег.

Зараз встановлюється особа спільниці, яка причетна до протиправної діяльності.

В ході затримання у шахрая було вилучено всі кошти, здобуті шахрайським способом та інші речові докази.

Фігуранта поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору