Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Мені, як водієві, дуже важлива моя безпека” — авто журналіста калуської редакції ледь не потрапило у ДТП

Вчора один з журналістів калуської редакції ледь не потрапив у ДТП на вулиці Об’їзній. 

Ділиться деталями Інформатор.

Сталося це 19 вересня, близько 20:00, під час вечірньої негоди. Щоб уникнути зіткнення з зустрічним автомобілем, водій зманеврував по зіпсованому шматку дороги, після чого почув гучний вибух у задній частині авто. Виявилось, що заднє праве колесо потрапило в яму, у зв’язку з чим частина диска відламалась від колеса й відскочила за узбіччя.

“…їхав легендарною Об’їзною Калуша (а вона у нас справді рівна, хоч яйцем катай) і від вибуху позаду авто ледь не злетів на мокрій дорозі в темряві в дерева. На одному куску дороги під водою була “прекрасна” яма розміром в пів колеса (R15), яка мало не зірвала мені стійку, розбила кусок диска. При тому я в зливу їхав не швидше 40 км/год. — Прокоментував водій авто та додав. — Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області за незабутній вечір і зіпсоване авто!”

Про проблему на цьому відрізку дороги відомо практично всім калуським водіям: більшості доводиться маневрувати виїжджаючи на зустрічну полосу. Як це зазвичай відбувається — можете побачити у нашому відео. Коментарі декого з них можна прочитати за посиланням.

Відомо, що дана дорога знаходиться на балансі Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області. Про це, та про незавершений ремонт розповіли в коментарі представники Калуської міської ради:

Сьогодні ми відправилися на місце дорожньої пригоди з рулеткою та фотоапаратом, щоб оцінити масштаби проблеми у звичайну суху походу.

Ширина ями складає близько 0,8 метра, довжина — 1,3 метра, а глибина від дна до краю асфальтового покриття близько 15 сантиметрів. 

Загалом проблемний відрізок дороги складає понад 121 квадратний метр (14,5 м в довжину та 8,4 м в ширину). Але і це не остання проблема: на всьому відрізку Об’їзної відсутні узбіччя й при аварійному з’їзді з дороги можна ще більше пошкодити авто. Висота “обриву” складає 18-20 см. Також на дорозі зовсім відсутня розмітка.

Закликаємо водіїв бути обережними на дорозі й сподіваємось, що відповідні служби невдовзі вжиють заходів з відновлення проблемної ділянки.

Остап Микитюк
Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору