Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Франківщині продовжується заміна лічильників електроенергії на “розумніші” аналоги

Станом на сьогодні на Прикарпатті продовжується реалізація програма безкоштовної заміни приладів обліку на сучасні смарт-лічильники для мешканців Богородчанської, Надвірнянської, Яремчанської, Калуської, Івано-Франківської, Долинської, Рожнятівської, Коломийської та Косівської громади.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.

У “Прикарпаттяобленерго” розповіли, що протягом 2023 року заплановано провести заміну 25 тисяч лічильників. А також про те, що план з автоматизації обліку погоджений з НЕК “Укренерго”, Міністерством енергетики та НКРЕКП.

“Але щоб реалізувати заплановане, енергетики просять споживачів допускати працівників до проведення робіт.
Упродовж останніх місяців траплялися ситуації, коли мешканці будинків перешкоджали заміні приладів обліку”, — додали в компанії.

Також в “Обленерго” розповіли про переваги такого оновлення:

“Сучасні двозонні прилади обліку дозволяють зекономити кошти на спожитій електроенергії за рахунок поділу на “денний” і “нічний” тарифи.
Протягом 23:00-07:00 вартість світла зменшується у два рази. Смарт або розумний лічильник враховує цю економію та самостійно передає дані оператору системи розподілу. Це також є вагомою перевагою, оскільки не потрібно вносити покази щомісяця вручну. Окрім цього, двозонні лічильники забезпечені дисплеєм з індикацією, що дозволяє виявити порушення в роботі лічильника або мережі в цілому”.

Що робити, якщо ви не потрапили до програми заміни лічильника?

Є кілька кроків:

  • Вам потрібно придбати та оплатити його встановлення;
  • Опісля звернутися в Центр обслуговування клієнтів (м. Івано-Франківськ, вул. Надрічна. 4Б) або онлайн в особистому кабінеті та подати заявку на програмування.

Важливо:

Зазвичай заміну лічильників проводять підрядні організації, але іноді – долучаються працівники обленерго. Перед тим, як працівник стати до роботи, він має вказати причину свого візиту, показати службове посвідчення або копію договору про проведення заміни приладів обліку.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору