Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті облаштують три злітно-посадкові смуги для малої авіації: одна з них — у Долинській ТГ

Відремонтувати або побудувати злітно-посадкові смуги планують ще у Богородчанській та Косівській громадах.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Репортер.

Проєкт із розвитку малої авіації у Карпатах реалізують у чотирьох країнах: в Україні, Румунії, Угорщині та Словаччині.

Міський голова Долини розповідає, що українські норми використання повітряного простору не стикуються з Європейськими, а це треба виправляти у рамках співпраці з ЄС.

У рамках проєкту зараз тривають підготовчі заходи: зокрема обмін досвідом, розробка маршрутів, приведення у відповідність вимог до використання повітряного простору, видання єдиного атласу злітно-посадкових смуг. Мер Долини очікує, що далі відбудеться перехід до серйозніших кроків — власне будівництво злітно-посадкових смуг та ангарів.

“У 2021 році наша держава розглядала розвиток польотів, — ділиться Іван Дирів. — У листопаді 2021 у  Харкові відбувався великий форум, присвячений туризму та авіації, де виступав президент, прем’єр-міністр. Усі говорили, що наступні роки мають бути роками підтримки української авіації. Але в лютому 2022, зрозуміло, все призупинилося. Та по закінченню війни, я впевнений, до цього питання повернуться, адже авіація — це нові можливості для туризму і бізнесу.”

Згідно із проєктом, у Богородчанській громаді мають відбудувати аеродром “Підгір’я”, у Косівській — старий радянський аеродром. У Долині ж злітно-посадкову смугу будуватимуть з нуля.

Мер Долини розповідає, що проєкт повністю фінансуватиметься за європейські кошти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору