Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Економія до 100 тисяч грн щороку” — у Долинському садочку встановлюють сонячні станції

Вчора, 21 вересня, розпочався монтаж сонячної електростанції на даху дитячого садочка “Теремок” у рамках проєкту “Виконання заходів з енергозбереження – капітальний ремонт системи електропостачання з встановленням сонячної станції в ЗДО “Теремок””.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на мера Долини.

Станцію Долина виграла у дванадцятому обласному Конкурсі проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. Проєктом передбачене встановлення гібридної фотоелектричної системи 16,2 кВт з акумуляторною батареєю.

“Завдяки роботі станції планується щороку економити на комунальних платежах до 100 тис. грн. та скоротити викиди CO2 на 6374 кг”, — повідомляє Іван Дирів.

Окрім економічних та екологічних вигод, які громада отримає після встановлення станції, громада отримає й ряд інших переваг:

  • діти, які відвідують садок, мають можливість навчатися важливості використання відновлювальних джерел енергії та дізнаватися, як вони можуть впливати на майбутнє планети;
  • сонячні панелі можуть забезпечувати енергією дитячий садок навіть під час перебоїв у загальній електромережі, забезпечуючи безперебійну роботу садочка;
  • зменшення навантаження на енергосистему.

“Встановлення сонячної станції є важливим кроком у досягненні енергетичної самодостатності та вихованні екологічно свідомого покоління”, — додає Іван Дирів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору