Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуське комунальне підприємство визнали банкрутом

Господарський суд Івано-Франківської області виніс постанову про банкрутство КП “Екосервіс”.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на єдиний державний реєстр судових рішень.

Попередньо ухвалою суду було відкрито відповідне провадження за заявою підприємства. Додатково суд ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів. Розпорядником майна призначили Ігоря Ковальського.

На початку серпня Головне управління державної податкової служби в Івано-Франківській області та Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області заявили про свої вимоги від боржника, а саме:

  • перед управлінням державної податкової служби — 17 000 000 гривень;
  • перед управлінням Пенсійного фонду — 357 000 гривень.

Ухвалами суду від 15 серпня та 19 вересня усі вимоги було визнано вимоги в повному обсязі. В цих ухвалах також йшлося про те, що:

“У разі неспроможності суб`єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом”.

В ухвалі суду йдеться, що під час аналізу фінансово-господарської діяльності не було виявлено приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства. Кошти, які надходять на рахунок підприємства є недостатніми для виплати боргів.

“Досліджуючи обставини, що підтверджують факт неплатоспроможності боржника, суд дійшов висновку про відсутність майна боржника, коштом якого можливо задовольнити вимоги кредиторів згідно з затвердженим судом реєстром. Крім цього, внутрішня фінансово-господарська ситуація, що склалася на підприємстві не дає можливості відновити платоспроможність боржника”, — йдеться в постанові суду.

У висновку суд вирішив, що задовольнити вимоги кредиторів можна тільки застосувавши процедуру ліквідації КП “Екосервіс”. Підприємство визнали банкрутом та припинили розпоряджання його майном. Відкрито ліквідаційну процедуру на шість місяців. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Ігоря Ковальського.

Довідка: до травня 2021 року КП “Екосервіс” здійснював збір, вивезення та поховання твердих побутових відходів на території Калуської громади. Згодом єдиним виконавцем цих послуг стало ТОВ “Еко-Прикарпаття, яке виграло відповідний конкурс. Опісля цього КП “Екосервіс” втратило єдиний шлях заробітку та не могло розрахуватися за своїми зобов’язаннями.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору