Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті судитимуть двох колаборантів, яких викрила СБУ

Служба безпеки України завершила розслідування та передала до суду матеріали на двох колаборантів, які співпрацювали із загарбниками на тимчасово окупованих територіях.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на управління СБ України в Івано-Франківській області.

Мова про ректора окупаційного “Луганського університету імені Даля”, який допомагав росіянам організовувати референдум, та ставленицю Стрємоусова, яка обіймала посаду сільської голови окупованого Микільського, що на Херсонщині.

Слідчі СБУ зібрали неспростовані докази того, що ректор університету брав участь у створенні звернення “від громадськості” до ватажка терористів Пасічника з ініціативою проведення референдуму про приєднання т. зв. “лнр” до рф. Під час незаконного голосування фігурант надав приміщення університету під розміщення виборчої дільниці та комісії.

Також слідчі Служби безпеки України задокументували факти співпраці з ворогом мешканки села Микільське (Дар’ївська громада, Херсонська область). Вона із власної ініціативи вийшла на віце-гауляйтера Херсонщини Кирила Стрємоусова, який забезпечив призначення проросійської активістки на посаду сільського голови.

Також обоє фігурантів неодноразово знімалися у пропагандистських сюжетах для російських та окупаційних ЗМІ.

Мешканця Луганська обвинувачують у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). На нього очікує ув’язнення на термін від 10 до 12 років. А Мешканку Микільського обвинувачують у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України), що карається позбавлення волі від 5 до 10 років.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору