Інформатор Калуш

ТРЕШ

“За кордон через Тису” — прикарпатець та його спільники займались незаконним переправленням військовозобов’язаних

Співробітники оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону разом зі слідчими Рахівського райвідділу ГУНП у Закарпатській області (за процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури) викрили угруповання, яке займалось переправленням військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Житель Івано-Франківщини разом із трьома спільниками шукали по всій країні осіб призовного віку, які мали намір незаконно покинути територію України. А далі (за грошову допомогу) зловмисники здійснювали переправлення осіб у Румунію. Усіх чотирьох “заскочили на гарячому” у момент отримання коштів у розмірі 5500 доларів США.  Кошти вони отримали від своїх підопічних — двох жителів Івано-Франківська та одного жителя Харківщини.

Зловмисники планували переправити своїх клієнтів через річку Тиса та отримати за це оплату у розмірі 3000 доларів США.

Організатора злочинної схеми уже затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії щодо встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності усіх його фігурантів тривають. У разі доведення у суді вини учасників угруповання, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 9 років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору