Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Шляхами Наталії Кобринської у Болехові” — у музеї історії відбулась презентація фотовиставки

Роботи презентували вихованці гуртка “Цифрова фотографія” Болехівського будинку дитячої та юнацької творчості.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду.

Презентація фотовиставки “Життя Кобринської в об’єктиві XXI століття” відбулась вчора, 27 вересня (у Всесвітній день туризму) у рамках проєкту “Створення культурно-туристичного маршруту “Шляхами Наталії Кобринської у Болехові”. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Захід відбувся у музеї історії імені Романа Скворія, що знаходиться у місті Болехів. А саме в окремій експозиційній залі, що присвячена Наталії Кобринській.

 

“В Болехові баталія,
Там Кобринська Наталія
В величезний будинок
Всіх зібрала русинок”.

Іван Франко

На заході зазначили, що постать Кобринської заслуговує на шану, й саме такі заходи відкривають багатогранність відомої галичанки та посилюють популяризацію історичної спадщини краю.

 

“На виставці було представлено близько 50-ти фоторобіт, які ілюструють життя Наталії Кобринської у Болехові”, — повідомляють на сторінці міської ради.

На виставку завітало чимало молоді: студенти Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму, вихованці гуртка “Цифрова фотографія” Болехівського будинку дитячої та юнацької творчості. А також мешканці Болехова та працівники Болехівської міської ради.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору