Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Вдячний путіну за війну” — на Прикарпатті затримали агітатора

Служба безпеки України затримала в Коломиї місцевого мешканця, який вів проросійську пропаганду в інтернеті.

Ділиться Інформатор, покликаючись на управління СБУ в Івано-Франківській області.

Кіберфахівці СБУ встановили, що коломиянин проводив активну антиукраїнську діяльність в одній із заборонених соціальних мереж. Чоловік поширював кремлівську дезінформацію з груп “антимайдан”, “рупор новоросії” та інших. Такий контент виправдовував російську агресію наміром вигнати зі столиці України “нацистську” владу та необхідністю “зупинити громадянську війну на Донбасі”.

“При цьому, в дописах лицемірно стверджувалося, що росія не ворог Україні, а “братній народ”, а війна є результатом підступів “колективного Заходу”, — повідомляє СБУ.

Окрім того, фігурант вважав українські землі “подарованими росією” та був вдячним путіну за війну. А також — називав “справжніми героями” російських загарбників і терористів т. зв. “лнр” та “днр”.

“Експертиза підтвердила, що поширені фігурантом матеріали містять заклики до захоплення державної влади та до зміни меж території України, виправдовують агресію рф проти України та прославляють її учасників”, — повідомляє Служба безпеки України.

СБУ провела у агітатора обшук, під час якого вилучила комп’ютер та телефон з доказами розміщення деструктивних дописів у Інтернеті.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • за ч. 3 ст. 109 (Розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади);
  • за ч. 1 ст. 110 (Розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Чоловіка затримано. Йому обрали запобіжний засіб у вигляді тримання під вартою.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

ФОТО: СБУ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору