Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний вересень: що найчастіше замовляли у калуських кафе

Що їдять в калуських кафе?

Деруни і борщ, як у мами, чи гострий тайський суп і креветки з гуакамоле? Ми поцікавилися у закладах харчування Калуша, що їхні гості замовляють найчастіше. У 13-ти кафе нашого міста проаналізували власні чеки за вересень і надали нам відповідну інформацію. Тепер ми знаємо, що смакує калушанам і гостям міста.

Інформатор ділиться цими даними з вами.

У закладах харчування майже не замовляють супів. Чи то в меню їх мало, чи люди в принципі неохоче їдять такі страви, але факт такий: у восьми закладах супи у топ не потрапили зовсім. Виняток — піца-паб “Кукурузза”: борщ і бограч тут замовляють однаково часто. У “Vintage +” приходять на том ям (гострий тайський суп з м’ясом та грибами — авт.), а в “Palermo” — на сирний крем-суп із базиліком.

З салатів беззаперечним лідером є “Цезар”. Без сумніву, у кожному закладі він має свої особливості, як і салати з телятиною, що також доволі часто трапляються у меню. У KADO замовляють салат з карпатського шовдаря і груші, а в “Ostriv Time” — теплий салат з лососем, в колибі “На Мостиській” — салат “Ліонський”. А з простих продуктів може бути смачно? Звісно! Ось вам доказ: салат з капусти дуже часто обирають у пабі “Під ясенами”.

Піци, лаваші та хачапурі — скрізь, де ці страви є у меню, їх називають топовими. Швидко, ситно і на будь-який смак, тому можна їсти хоч щодня. У кафе “Radius” у вересні частенько забігали й на сет бургерів від шефа, а в “G.R.A.M” — за сирними паличками.

Компанією чи поодинці, але поїсти у Калуші таки люблять. Деруни, різноманітні пательні та дошки також замовляють у більшості закладів харчування. Серед фаворитів — ситні м’ясні страви, стейки і ребра. “Під ясенами”, очевидно, смачно готують каре телятини та свииний стейк, у кафе “Мар’яна +” — неймовірне м’ясо від шефа, а в колибі “BarWineOk” — шашлик з ошийка свинного.

Рибу готувати теж уміють: “На Мостиській” часто замовляють скумбрію та коропа на грилі, а у закладі “Мар’яна +” — фірмового коропа. “G.R.A.M” також приваблює відвідувачів смачно приготованим коропом на грилі, а ще тут часто замовляють оселедець на картопляній подушці. “Pizza Roma” — єдиний з опитаних заклад, де відвідувачі часто обирають суші (найпопулярніші — “Каліфорнія з лососем”).

Паста у переліку топових став у Калуші трапляється не надто часто. Виняток — “New York Street Pizza”, де за першість між собою конкурують “Карбонара” та паста з куркою і грибами, а також “Radius”, де гості часто обирають пасту з лососем. Креветки у вершковому соусі — ексклюзив у “BarWineOk”.

А що по десертах? Жодної закономірності. Меренговий рулет у “Vintage +”, “Авокадо” у KADO, фондан з морозивом та апельсиновим соусом у “Palermo”, яблучні пончики з морозивом в “Ostriv Time”, чізкейк і тірамісу в “Кукурузза”, яблучний штрудель з морозивом у “Pizza Roma”, бельгійські вафлі з бананом та шоколадною пастою у “New York Street Pizza” — усе це так смачно! Радимо скуштувати. А ми за підсумками жовтня оновимо наш рейтинг та розкажемо про смачні новинки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору