Інформатор Калуш

ТРЕШ

Активи трьох олігархів путіна арештували на понад 17 млрд грн

За матеріалами СБУ суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам: Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Вони причетні до “схем” масштабного фінансування збройної агресії рф.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Службу безпеки України.

Рішення суду стосується 20-ти компаній та фінансово-кредитних установ, якими олігархи путіна володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. А вартість підконтрольних арештованих прав становить понад 17 млрд гривень.

Серед заблокованих активів, зокрема, фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв’язку та сфери ІТ, а також — заводи мінеральних вод.

Арешт майна не дозволить власникам “переписати” його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів у дохід України.

Також на початку вересня цього року слідчі СБУ повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (а це Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Зараз підозрюваний разом зі своїми бізнес-партнерами перебуває за межами України.

“Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин їхньої підривної діяльності для притягнення винних до відповідальності”, — повідомляє СБУ.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору