Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Гоґвортський капелюх, павербенк і оголені дроти” — як змінилися ліхтарі в Калуському парку за рік?

"Гоґвортський капелюх, павербенк і оголені дроти" — як змінилися ліхтарі в Калуському парку за рік?

Благоустрій Калуша завжди турбував і буде турбувати мешканців міста. Особливо, коли справа стосується відпочинку. Рівно рік тому в пошуках затишку, ми вирішили прогулятися нашим парком відпочинку, але знайшли там дещо інше…

Ділиться Інформатор.

З минулорічної прогулянки ми зрозуміли, що гуляти на побаченнях ввечері біля озера не зовсім зручно — багато ліхтарів понівечені, а подекуди й зовсім відсутні.

“З вуличним освітленням поки нічого не вирішується. Бетонні великі опори на балансі “Міськсвітла”, вони їх обслуговують. А декоративне освітлення… у нас є проєкт, якому вже два роки, але тоді він не був профінансований. Оскільки зараз війна, то ми до цьог не поверталися. Я зверталася тепер, коли ми подавали проєкт бюджетну на наступний рік, і до директора “Міськсвітла” і до профільного заступника і буду про це звісно говорити ще з міським головою, щоб можливо частково, хоча б нижню сторону, біля озера і острівця. Бо я розумію, що глобально треба робити все насправді. Ми вивчали питання ремонту саме цих ліхтарів. Але вони з такого крихкого матеріалу, який не вариться, щобільше — ні плафонів, ні цоколів до них вже немає у виробництві і докупити комплектуючі вже неможливо. На жаль ситуація така”, — розповіла Наталя Паламар.

Цього року ми знову завітали сюди й побачили невтішну картину.

“Зняти теж не вихід, бо все-таки вони дають не мало світла. Відключити й зовсім їх демонтувати — це не вирішить ситуацію, світла стане ще менше. До всього, залишається ще й питання вандалізму…”, — додала директорка КП “Парк культури ім.І.Франка”

Ця інсталяція отримала назву “павербенк”:

Поміж класичних плафонів знайшлось місце і для більш новітніх:

Цей ліхтар отримав назву “Гоґвортський капелюх”:

Для двох наступних ліхтарів у нас не знайшлося ані слів, ані назв…

Три наступні фото це не один і той самий ліхтар в різний час, це енергоекономне рішення… десь LED-лампа, десь взагалі відсутність лампи, не кажучи вже про плафон:

А дві наступні інсталяції отримала назву “попільнички”:

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору