Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ затримала депутата-кума медведчука — зловмисник займався рекетом на Закарпатті

Служба безпеки України знешкодила ціле злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців західного прикордоння України. У результаті спецоперації було затримано лідера банди.

Ділиться Інформатор, покликаючись на СБ України.

Зловмисник є діючим депутатом облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета. Це давній соратник та кум медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні минулого року кримінальник навіть планував зайняти місце Іллі Киви, якого було позбавлено депутатського мандата.

За даними слідства, затриманий депутат організував банду, яка намагалась тримати в страху жителів прикордонного регіону й “вибивала” з них гроші. А для цього банда створювала штучні конфліктні ситуації або вигадані “комерційні” спори й потім вимагала гроші за їх вирішення. У разі відмови сплачення “данини” — бандити погрожували потерпілим насильством та “конфіскацією” приватного майна.

Було задокументовано, що очільник банди разом зі своєю “правою рукою” (ще одним кримінальним авторитетом) вимагали з місцевого підприємця 135 тис. доларів США. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера злочинного угруповання викрав у потерпілого автомобіль та обіцяв повернути у разі виплати повної суми вигаданого “боргу”.

Співробітники Служби безпеки України затримали депутата та його спільника “на гарячому” під час передачі частини суми у вигляді 20 тис. доларів від постраждалого підприємця.

За місцем проживання та роботи депутата та інших учасників банди було виявлено речові докази злочинної діяльності.

Наразі зловмисники затримані. Їм повідомлять про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 189 (Вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);
  • ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

“Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою”, — повідомляє СБУ.

Зараз триває розслідування для притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до діяльності кримінального угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Спецоперацію проводили за процесуального керівництва прокуратури.

ФОТО: Служба безпеки України

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору