Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пам’яті Ніни Матвієнко: ТОП-5 пісень у виконанні легендарної співачки

Пам'яті Ніни Матвієнко: ТОП-5 пісень у виконанні легендарної співачки

Відома народна артистка України, яка славилась неповторним голосом та надзвичайним талантом, померла сьогодні вранці. Пост із коротким підписом з’явився на сторінці доньки Ніни Матвієнко — Антоніни, та на сторінці Арсена Мірзояна.

Інформатор зібрав найвідоміші пісні у виконанні Ніни Матвієнко. Кажуть, у них чується українська душа.

З її піснями виросло не одне покоління українців. Вона завжди зачаровувала зі сцени своїм неймовірним голосом та харизмою. Ніна Матвієнко стала справжньою іконою української естради й до останнього подиху залишалася свідомою українкою з великої літери.

  • Вперше “Квітка душа” прозвучала з вуст Ніни Матвієнко у 2004 році у мюзиклі “Сорочинський ярмарок”. Пісні змальовує чарівні українські пейзажі та звернення до Бога.

  • Ніна Матвієнко стала найвідомішою виконавицею “Чарівної Скрипки” композитором якої є Юрій Рибчинський. Українській артистці вдалося передати всю чуттєвість й мелодійність, яку автор тексту вкладав у пісню. Її голос одночасно зачаровує та змушує поринати у стан спокою.

  • “Ой у вишневому саду” — чи не найвідоміша українська народна пісня у виконанні Ніни Матвієнко. Її “золотий” голос надає пісні особливого романтичного забарвлення — звучить наче рідний голос матері.

  • Виконала Ніна Матвієнко — гуру народного співу в Україні й пісню “Летіла зозуля”. Їй легко дається переспівування: вона надає особливого звучання народним пісням. Особливо із символізмом птахів — волі, незалежності та спокою.

  • Унікальний голос долинає до кожного слухача, який відкриває своє серце чудодійному співу Ніни. Таке рідне й знайоме вкотре звучить по-особливому: Ніна Матвієнко вміла донести сенс через лагідний та гармонійний спів.

Це невимовна втрати для України. Тож бережімо її голос у серці кожного з нас…

Віталіна Костів
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору