Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

60 тисяч гривень зібрали на Благодійному фестивалі в Голині

60 тисяч гривень зібрали місцеві мешканці на Благодійному фестивалі в Голині

Минулого тижня ми анонсували та розповідали про благодійний захід, метою якого було зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Захід відбувся й свою місію виконав. 

Ділиться Інформатор, з посиланням на Міську раду.

В неділю, 8 жовтня, у Голинському храмі Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ на благодійному фестивалі “З вірою в Бога та Перемогу” зібралося багато мешканців громади та творчих колективів з Калущини та інших громад. Нагадаємо, що у події брали участь понад 20 творчих колективів з Прикарпаття — Долинщини, Рогатинщини, Тисмениці, а також Брошнів-Осадської, Новицької, Рожнятівської ТГ.

Калуш представляли колективи ПК «Мінерал» та ПК «Юність», окремі солісти з народних домів с. Боднарова, Голиня та ж/м Підгірки. Серед колективів – народний оркестр народної музики «Струни Прикарпаття», народний ансамбль народної пісні і танцю “Прикарпаття”, народний фольклорно-етнографічний колектив “Доленька”, Зразкова вокальна студія “Ліра”, камерний хор “Тавор” та ЗТП “Гармонія” центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді.

До теми: “Роблять Голинь кращим” — у селі встановлюють меморіал пам’яті та оновлюють дитячий майданчик

“Фестиваль, який заснований голинянами, маючи власний логотип та атрибутику, став не тільки традиційним у духовній музиці, а й у благодійності. Адже організаторам завдяки небайдужим мешканцям вдалося зібрати 60 тис. гривень. Кошти буде передано на встановлення Меморіалу Слави загиблих Героїв – місця вшанування пам’яті жителів с. Голиня, які загнули в російсько-українській війні“, — розповіли у Міській раді.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору