Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Хотіли один, а придбають два? У селі на Калущині зібрали на тепловізори

Хотіли один, а придбають два

Йдеться про село Сівка-Калуська. Ми розпитали старосту, як їм вдається так швидко закривати збори і що планують придбати за несподівано зекономлені кошти.

Інформатору Василь Тимчишин розповів, що тепловізор дуже потрібен одному з військових, якого добре знають мешканці села. Тож, після оголошення збору люди активно почали донатити. Менш як за дві доби зібрали 57 тисяч гривень.

“У нас добре налагоджена комунікація з мешканцями громади, які перебувають за кордоном. І от один із таких наших земляків пообіцяв самотужки придбати і передати тепловізор. Чоловік уже не вперше допомагає. Справді дуже багато робить”, — уточнює староста.

За його словами, тепер треба визначитись, на що спрямувати несподівано зекономлені кошти.

“Потреб на фронті дуже багато. Скоро зима і захисникам потрібні й теплий одяг та взуття і низка інших речей. По 10 пар якісного взуття і курток — і ми витратимо зібрані гроші. Але насправді розглядаємо можливість і придбання другого тепловізора”, — ділиться він.

А от секретів, які допомагають оперативно закривати збори, запевняє, немає. Мешканці села вже не вперше так активно долучаються. Підтримують і з інших населених пунктів. Тож, усім — велика подяка.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору