Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ігорю Бабінчуку просять посмертно дати звання Героя України. Потрібні ваші голоси

Ігорю Бабінчуку просять посмертно дати звання Героя України

Він народився у селі Вістова Калуського району. І майже півтора року боронив нашу землю від окупантів.

До Інформатора звернулася сестра захисника Лілія Мізерак. 

Вона розповіла, що Ігор Бабінчук народився 13 квітня 1992 року в селі Вістова Калуського району. Потім жив у селі Володимирівці Журавненської громади, що на Львівщині. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, перебував у Польщі.

“Добровільно приїхав і вступив до лав ЗСУ — пішов захищати Україну. Був головним сержантом взводу 116 ОМБР”, — каже сестра захисника.

Під час служби він отримав звання головного сержанта та позивний «Махно». А ще — 8 нагород і подяк, медаль за активну громадську позицію, патріотизм та особисту мужність. Воював спочатку на Сумщині, а згодом — на Запорізькому напрямку. Героїчно загинув 12 серпня цього року під час виконання бойового завдання. Йому назавжди 31…

Петиція про присвоєння Ігорю Бабінчуку звання Героя України тут. Підписання не займе багато часу: потрібно всього лише авторизуватись на сторінці Офіційного інтернет-представництва Президента України та натиснути кнопку “Підписатися”.

Нагадаємо також, що триває збір підписів і під аналогічною петицією щодо калушанина Богдана Гавриліва. До закриття збору підписів залишилося 7  днів. На момент публікації матеріалу не вистачає ще 67 голосів.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору