Інформатор Калуш

ТРЕШ

На вокзалі у Калуші водій відверто порушував ПДР.  Поліція його вже розшукує

На вокзалі у Калуші водій відверто порушував ПДР.  Поліція його вже розшукує

Наші читачі стали свідками шаленої їзди автомобіля BMW. Водій дрифтував. Та так — що відверто заважав руху інших автівок та автобуса.

Інформатор викликав на місце події поліцію, а поки наше звернення там опрацьовували, поспілкувався зі свідком події. Він розповів, що дрифтував не один, а два автомобілі. Тривало це недовго. Автівки роз’їхалися.

Працівники поліції пообіцяли встановити особи водіїв та притягнути їх до відповідальності.

Відеофакт екстремальної їзди в Калуші ви можете побачити у нашому Telegram-каналі.

Але тут є один нюанс: на даний час спеціальної норми, яка б встановлювала відповідальність за дрифт немає. У Верховній Раді відповідний  законопроєкт зареєстровано, але він перебуває на опрацюванні в профільних комітетах. Парламентарі ініціюють ввести нову 122-6 статтю Кодексу про адміністративні правопорушення (“Навмисне кероване занесення (дрифтування) транспортного засобу”), яка передбачатиме й покарання — штраф за дрифтування у розмірі 8,5 тис. грн. Якщо ж подібне повториться упродовж року — 17 тис. грн. Крім того, мало би бути введене додаткове покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами від шести місяців до одного року.

Утім звертаємо увагу, що у КУпАП є низка інших статей, за якими до відповідальності калуських водіїв-екстремалів таки можуть притягнути. Наприклад:

  • перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів (ч.1 ст. 122 КУпАП за перевищення на 20 км/год);
  • порушення правил користування попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку (ч.2 ст.122 КУпАП);
  • порушення, що спричинили створення аварійної обстановки (ч.5 ст.122 КУпАП);
  • пошкодження автомобільних доріг (ч. 1 ст. 139 КУпАП).

Чи вдасться встановити, хто був за кермом автомобілів, та притягнути їх до відповідальності? Інформатор обов’язково розповість щойно дізнається.

Головна світлина ілюстративного характеру.

Тетяна Кіндюх
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору