Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили сучасний геріатричний центр

З грудня 2022 року благодійники спільно з владою міста працювали, щоб зробити у Калуші прихисток для людей “золотого віку”.

Повідомляє Інформатор.

Центр знаходиться на території Калуської міської лікарні в сторічній будівлі колишнього протитуберкульозного диспансеру. Ремонтні роботи розпочались у березні цього року та передбачали повне відновлення для облаштування їдальні, кухні, санітарного вузла та кімнат відпочинку. Організатори діляться, що їм довелось укріпити фундамент та стіни, а також повністю латати дах будівлі.

В результаті вдалось створити умови для проживання близько 50 осіб літнього віку. За умовами БФ “ВОСТОК-SOS”, який є ключовим партнером проєкту, 50% усіх місць мають надати внутрішньопереміщеним особам. Натомість після закінчення війни усі ліжка передадуть в розпорядження Калуської громади.

Створення такого центру коштувало понад 6 мільйонів гривень, які виділили БФ “ВОСТОК-SOS”. Витрати на утримання та функціонування центру виділятимуть з міського бюджету.

На урочистому відкритті організатори розповіли про процес підготовки центру та про труднощі ремонтних робіт. Міський голова подякував благодійникам та людям, котрі активно долучились до відкриття центру. Вітальні слова сказала й очільниця Івано-Франківської ОВА. Після урочистого перерізання стрічки священнослужителі освятили Калуський геріатричний центр.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору