Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Роботи нема, але гроші є” — Уряд планує збільшити мінімальну допомогу по безробіттю

"Роботи нема, але гроші є" — Уряд планує збільшити мінімальну допомогу по безробіттю

Тепер деякі категорії безробітних будуть отримувати дещо більшу допомогу.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Економічну Правду.

Ще 2 жовтня Міністерством юстиції України на сайті Ліга. Закон було зареєстровано постанову про збільшення мінімального розмір допомоги по безробіттю окремим категоріям громадян до розміру 1500-2500 грн.

Вона набере чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування і застосовуватиметься з 31 липня 2023 року. Станом на 15 жовтня документ поки що не опублікований.

Якщо постанову Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 14 вересня 2023 року №60 буде прийнято, то наступний мінімальний розмір допомоги по безробіттю 1500 гривень зможуть отримати:

  • молодь, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце у разі реєстрації в установленому порядку відповідних осіб як безробітних;
  • одинокі матері (батьки), які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю;
  • один з батьків, названих батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікунів, піклувальників дитини з інвалідністю підгрупи А, які мають право на призначення надбавки на догляд за дитиною у разі реєстрації в установленому порядку відповідних осіб як безробітних.
  • застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації безробітнім мають страховий стаж менш ніж сім місяців або звільнені з останнього місця роботи через припинення трудового договору тощо.

А допомогу по безробіттю у розмірі 2500 гривень буде доступною:

  • для взятих на облік внутрішньо переміщених осіб, які не має документів, необхідних для надання статусу безробітного. Тривалість виплати такої допомоги по безробіттю не може перевищувати 120 календарних днів.
  • для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії, які не мають необхідних документів, але відомості про яких наявні в державних реєстрах.

Остап Микитюк 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору