Калуш До сайту

Два обласні телеканали розпочнуть мовлення у Калуші

телеканалів стане більше

Сьогодні на засіданні Національної ради визначили, хто з телевізійників отримає ліценцію на мовлення у Калуші. Переможців — двоє.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на допис представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Ігоря Маслова.

Він зокрема повідомив, що 16 жовтня розглянуті питання про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням 43 ТВК у Калуші у ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту DVB-T2.

На цій частоті було два вільних місця — перша і третя програма. На другій має право транслюватись ТРК “3-студія”.

Нагадаємо, що після ліквідації КП ДС “Калуське міське телебачення” місто фактично залишилося без місцевого телемовника. Ліцензію на цифрове мовлення разом із КМТ свого часу отримувала й ТРК “Незалежність”, яке також було локалізоване у Калуші. Але в цій компанії Інформатору повідомили, що вони спершу намагались призупинити дію ліцензії, а згодом вона була анульована. Телеканал ще частково залишається у кабельному  мовленні, а от чи намагатиметься повернутися у цифру, невідомо.

“Право мовити на першій програмі отримало Івано-Франківське обласне телебачення “Галичина”, на третій програмі — ТОВ “Телерадіокомпанія “РАІ”. Після сплати ліцензійного збору, телемовники оперативно вийдуть в ефір у Калуші”, — йдеться у дописі представника Нацради.

До теми:  У Калуській міській раді створять медіацентр | Що про це відомо та чи потрібно це громаді?

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08