Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Долині відкриють меморіальну дошку загиблому на війні директору дитячої художньої школи

Тарас Лаврів брав участь в обороні Київщини та у спецоперації прориву на оточений окупантами завод “Азовсталь”, що в Маріуполі.

Ділиться Інформатор.

У середу, 18 жовтня, о 15:30, на території Долинської дитячої художньої школи відбудеться урочисте відкриття пам’ятної меморіальної дошки Тарасу Лавріву — воїну полку “Азов” та директора цієї школи.

Історія захисника

У цивільному житті Тарас був художником, скульптором та очолював Долинську дитячу художню школу. Додатково займався музикою й заснував у місті Школу бойового гопака імені Івана Богуна. З дружиною Юлією виховував двох донечок.

Після початку повномасштабного вторгнення, 25 лютого, він вирушив до Києва де приєднався до полку “Азов”. Брав участь в обороні Київщини. Під час спецоперації з висадки на оточену “Азовсталь”, яка відбувалась у квітні 2022 року, воїн загинув.

Пізніше стало відомо, що висадка відбулась в незапланованому місці. Військовим потрібно було здійснити додатковий прохід, щоб дістатись до своїх, передати медикаменти та зброю й забрати поранених. За словами побратимів Тараса вбив ворожий снайпер.

Тіло загиблого вдалось отримати тільки через пів року. Тривалий час був ризик, що Тарас залишиться в братській могилі окупованого Маріуполя. 25 жовтня 2022 року у Київському крематорії кремували тіло, а 29 жовтня прах загиблого бійця поховали у Долині на міському кладовищі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору