Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуський ліцей №6 став першим на Прикарпатті учасником нового проєкту для молоді

“Стартап Батяри 4.0” розрахований на креативну молодь від 10 до 17 років, яка готова розкрити свій потенціал та втілити яскраву ідею в успішний стартап.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

Програма стартувала вчора, 16 жовтня. А вже сьогодні, 17 жовтня, відбулось її офіційне відкриття за участю керівника Tech StartUp School. Учасниками нового проєкту стали 100 учнів Калуського ліцею №6.

У рамках проєкту учні мають пройти навчальний курс “Креативне мислення та шлях до стартапу” (про пошук ідеї та її реалізацію).

“Зокрема, учні поринуть в захоплюючий світ 3D-моделювання і 3D-принтерів, зможуть самостійно створювати реальні і трьохвимірні речі, роздруковувати їх на 3D- принтерах тощо. А загалом курсом передбачено набагато більше різноманітної корисної інформації”, — повідомляють у Міській раді.

Заняття відбуватимуть в онлайн та офлайн-форматах в позаурочний час. Триватимуть вони упродовж навчального року у формі гурткової роботи. Програма, яку вестимуть досвідчені тренери, передбачає подальшу менторську підтримку для реалізації власних проєктів.

Навчання — безоплатне.

“Діти сприйняли пропозицію взяти участь у проєкті “на ура!”, з радістю погодились відвідувати заняття, вони хочуть учитися чомусь новому, здобувати нові знання”, — поділилася директорка ліцею.

Проєкт реалізує Tech StartUp School (Львів) спільно з Дитячим фондом ООН (UNICEF Ukraine) за підтримки Національного університету “Львівська політехніка” та управління освіти Калуської міської ради.

Минулого року проєкт “Стартап Батяри 4.0” успішно реалізовувався на Львівщині. А цьогоріч першим і, наразі, єдиним його учасником на Прикарпатті є Калуський ліцей №6.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору