Інформатор Калуш

ВЛАДА

На Дзвонарській у Калуші розширюють паркомісця

Біля Калуського ліцею №3 розпочались ремонтні роботи, котрі внесуть зміни в дорожньому та пішохідному русі.

Розповідає Інформатор.

У квітні на засіданні Координаційної ради Калуської міської ради з питань безпеки дорожнього руху стало відомо про деталі закупівлі під назвою “Капітальний ремонт тротуарів на вулиці Дзвонарська”. Відповідно до деталей плануються наступні зміни:

  • облаштування пішохідного тротуару та його брукування;
  • розширення паркувальної кишені зменшивши пішохідний тротуар.

Такі зміни планувались в сукупності з новим безпечним пішохідним переходом біля Калуського ліцею №3.

Більше про це у матеріалі: У Калуші завершують будівництво безпечного пішохідного переходу.

Загалом проєкт коштував місту в майже 2 000 000 гривень: 547 000 гривень — пішохідний перехід, 1 284 261 гривень — тротуар та розширення паркувальних кишень.

Щодо розширення паркувальної зони:

На засіданні комісії, у квітні 2023 року, директор УЖКГ Калуської міської ради зазначав, що розширення стане можливим завдяки пересуванню бордюри на метр далі. Натомість пішоходам залишать три метри між дорогою і газоном, що відповідає усім стандартам.

“Якщо ми їх розширимо, то не буде проблеми у паркуванні й з лівого боку. Оскільки проїжджа частина стане ширшою, то і рух стане зручнішим й не доведеться “протискатися” поміж авто, як це є зараз. Саме за рахунок цього метра, припарковані тут авто не будуть стирчати на проїжджу частину і заважати руху транспорту”, — ділиться начальник УЖКГ.

Варто зазначити: серед калушан побутує думка, що розширювати паркомісця не обов’язково. На цьому відрізку дороги діє односторонній рух до 18 години, якраз до закінчення пікової кількості автомобілів на цій ділянці. Натомість замість розширення паркувальної кишені можна було облаштувати велодоріжку, котра з’єднуватиметься з тою, яка проходитиме від вулиці Героїв України, проспектом Лесі Українки та аж до Дзвонарської.

“У Калуші таки будуть справжні велодоріжки” — Калуська міська рада уклала договір з “Урбан консалтингом”.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору