Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Турнір з плавання пам’яті Дмитра Коцюбайла: у калушан — шість нагород

Турнір з плавання пам’яті Дмитра Коцюбайла: у калушан — шість нагород

На Прикарпатті вперше відбувся турнір з плавання пам’яті Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі). Участь у ньому взяли 150 спортсменів.

Про це розповідає Інформатор.

Як повідомили в Івано-Франківській ОВА, турнір відбувався на базі плавального басейну “Дельфін” у місті Бурштин. На змагання з’їхалися спортсмени з Івано-Франківська, Рогатина, Снятина, Калуша, Долини, а також Тернополя. Команду представили і господарі змагань — Бурштинська громада. Учасників розділили на дві вікові групи: 10-11 та 12-13 років. А змагалися спортсмени на дистанції 100 м брасом, вільним стилем, батерфляєм, плаванням на спині, комплексним плаванням та у змішаній естафеті 4х50 м.

“Із 2014 року Дмитро Коцюбайло захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чий характер та сміливість назавжди стали історією України. Дмитро був активним учасником Революції Гідності. Пішов на фронт у 2014 році добровольцем, коли йому було 18 років. Він здобув звання Героя України у 2021-му році, з 2017-го – “Народний герой”. Загинув під Бахмутом 7 березня 2023 року. Дмитро назавжди буде в нашій пам’яті, в наших серцях і душах”, — йдеться в інформації ОДА.

На урочистому відкритті змагань були мама Дмитра, його сестри та племінник.

Калушани у змаганнях вибороли шість нагород. Йдеться про вихованців ДЮСШ «Сокіл».

Як повідомила тренерка Катерина Долаврук, призерами змагань стали Софія Гоман (1 місце), Дмитро Долаврук (3 місце), Христина Кацедан (1 місце), Юрій Данилів (1 місце  і 2 місце), Владислав Грималюк (3 місце).

Організатори інформують, що турнір буде щорічним і проходитиме у День захисників та захисниць України.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору