Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська борчиня Аліна Філіпович готується до чемпіонату світу з вільної боротьби

18-літня Аліна Філіпович братиме участь у чемпіонаті світу серед молоді до 23 років.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

Борчиня наполегливо тренується, готуючись до чемпіонату світу серед молоді. Зараз Аліна Філіпович перебуває у Конча-Заспі, на останніх перед чемпіонатом навчально-тренувальних зборах української команди. 21 жовтня вона вирушить до Албанії. У столиці країни — Тірані, з 23 по 29 жовтня триватиме чемпіонат світу з вільної боротьби.

Довідка: у червні 2023 року Аліна Філіпович здобула титул чемпіонки Європи серед юніорок до 20 років на першості континенту в Іспанії. А в серпні цього року — стала чемпіонкою світу в цій віковій групі на змаганнях у Йорданії. Борчиня виступає в олімпійській ваговій категорії “до 57 кг”. Також вона є майстром спорту України міжнародного класу.

“Аліна Філіпович – чи не єдина з вихованок калуської школи вільної боротьби, яка продовжує тренуватись у своїй альма-матер – ДЮСШ Калуської міської ради. Навіть заради найвищих спортивних досягнень вона ніколи не зраджувала рідного міста, не переходила на подальше навчання до інших закладів”, — відгукується про борчиню її наставник.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору