Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відсьогодні в Україні діє е-реєстр військовозобов’язаних

Мінфін та Міноборони затвердили Порядок електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів і Державного реєстру фізичних осіб — платників податків. Цей порядок діє з 18 жовтня.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Дебет-кредит.

Мінфін та Міноборони спільним наказом від 21 серпня 2023 року затвердили Порядок електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів і Державного реєстру фізичних осіб — платників податків.

“Цей Порядок визначає механізм обміну інформацією між Міноборони та ДПС (далі — суб’єкти інформаційних відносин), загальні правила складання та подання сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі — ЄДРПВР) запитів на отримання з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків (далі — Державний реєстр) відомостей, необхідних для актуалізації бази даних ЄДРПВР, та формування і надання ДПС відповідей на такі запити”, — повідомляють на сторінці фінансово-бухгалтерського порталу.

Відповідно до цього Порядку, електронну інформаційну взаємодію здійснюють:

  • Міноборони як володілець ЄДРПВР;
  • уповноважений орган адміністрування володільця ЄДРПВР;
  • територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (далі — органи ведення ЄДРПВР);
  • ДПС.

Електронна інформаційна взаємодія здійснюється шляхом обміну визначеним набором даних між електронними інформаційними ресурсами ЄДРПВР та Державного реєстру з використанням інформаційних систем суб’єктів інформаційних відносин засобами системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів “Трембіта”.

А в разі відсутності технічної можливості передачі даних із використанням інформаційних систем, електронна інформаційна взаємодія суб’єктів інформаційних відносин може здійснюватися з використанням інших інформаційно-комунікаційних систем із застосуванням у них відповідних комплексних систем захисту інформації з підтвердженою відповідністю за результатами державної експертизи в порядку, установленому законодавством.

Міноборони та ДПС мають забезпечити ведення електронних журналів обліку запитів та відповідей на запити.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору