Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші проходить чемпіонат області із таїландського боксу

Майже сто учасників від 6 до 23 років борються за першість на п’єдесталі змагань.

Пише Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Чемпіонат у Калуші започаткували за ініціативи місцевого спортивного клубу “Торнадо”, який вже тривалий час розвиває даний вид спорту у місті. Проте віднедавна така секція з’явилась у ДЮСШ КМР тому цього року вони перехопили ініціативу в проведенні заходу.

На змагання у Калуш приїхали команди з Чернівців, Вінниці, Тернополя, Івано-Франківська, Львова — загалом майже сто учасників. Калуська команда налічує 40 спортсменів різного віку, серед яких 25 виступатимуть вперше.

“Тайський бокс, як і класичний, – це рингова дисципліна. Але більш видовищна. Якщо, наприклад, у класичному боксі працюють тільки руками, то у тайському дозволено працювати ногами, колінами, ліктями. Можна сказати, це “бій восьми рук”: руки, ноги, коліна і лікті”, — ділиться тренер-викладач ДЮСШ КМР Денис Бухтарьов.

Додає, що 4 роки тому заборонили удари в голову серед дітей до 12 років. Такі зміни прийняли для того, щоб зменшити травматичність серед молодших учнів. Також для безпеки їм одягають захисне спорядження: жилети, шоломи та накладки на ноги й лікті.

До участі в офіційних змаганнях залучені тільки старші спортсмени з Калуша. Серед них п’ятеро мають розряд “Кандидат у майстри спорту України”, які мають амбіції підвищитись до звання “Майстер спорту”. Також троє з них невдовзі вирушать на чемпіонат світу в Італію.

За підсумками відкритого кубка області чемпіонів нагородять медалями й грамотами. Також найсильніші команди отримають кубки, відзначатимуть й найтехнічніших бійців.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору