Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Зима, блекаут, ППО” — чи готова Україна до вимкнень електроенерії?

Щодня Україна наближається до зими. За кілька тижнів стане суттєво холодніше, і, на жаль, досі існує ймовірність блекаутів через атаки росії. Дехто припускає, що цьогоріч нам буде складніше пережити зиму, проте, є й інша, позитивніша думка, підтверджена Міністерством енергетики. 

Ділиться Інформатор, з посиланням на Всеукраїнську редакцію.

Станом на сьогодні, енергосистема України повністю готова до того, аби без проблем пройти осінній та зимовий сезони. Проте, внести “корективи” в її роботу можуть російські обстріли.

Про це розповів очільник Міненерго Герман Галущенко в етері телемарафону. Він, втім, зазначає, що енергетичні об’єкти активно захищаються силами ППО.

До теми: “Калушани і блекаут”: як містяни готуються до ймовірних відключень світла? | ОПИТУВАННЯ

Наразі, за словами міністра енергетики, зараз масованих ракетних обстрілів інфраструктури не фіксується. Але, вони можуть активізуватися зі зниженням температури та початком холодів, коли повноцінно почнеться опалювальний сезон. Що більше, цьогоріч Україна готова до таких атак значно краще, аніж торік. Ключові енергооб’єкти активно захищаються засобами ППО, аби убезпечити українців від тривалих відключень світла.

“Система готова до проходження сезону і з точки зору генерації, і з точки зору передачі електроенергії. Тому єдине, що може вплинути драматично – це… обстріли. Спрогнозувати, який буде масштаб тих обстрілів, який вплив буде, які руйнування будуть – це дуже складно. Тому, безумовно, окрім підготовки просто системи, є ще запроваджені системи захисту, які ми теж вперше реалізуємо”, – розповівГерман Галущенко.

Якщо ж будуть такі повномасштабні обстріли, як це було минулого року, то блекаутів не уникнути. Водночас очільник Міненерго запевнив, що вони, скоріше за все, будуть тимчасовими, а не повними:

“В разі потужних атак в Україні можливі блекаути, але вони будуть мати тимчасовий характер”, – резюмував Галущенко.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору