Інформатор Калуш

ВЛАДА

Аварійний міст у Рожнятові перекрили. У планах — будівництво нового

На автодорозі Рожнятів – Вербівка перекрили аварійний міст через річку Дуба, який планували ремонтувати ще у 2021 році. Такі дії спричинили низку проблем та викликали обурення у місцевих мешканців.

У цій ситуації розібрався Інформатор.

Про ремонт цього мосту ще йшлося у 2021 році. Тоді ДП “Дороги Прикарпаття” разом з Рожнятівською селищною радою були за крок до відновлення, але все зупинилось на етапі тендерних процедур.

У жовтні 2023 року міст остаточно перекрили та визнали непрацездатним. Після цього місцеві та інші люди, що проїжджають через населений пункт, почали їздити через пішохідний міст, який з’єднує центр села та мікрорайон “Заріка”. Через це місцеві жителі почали масово обурюватись надмірному трафіку по вуличках та збирати мирні акції протестів проти цього.

“У мене є дитина котра ходить до школи й мені страшно за неї, бо машини, буси, автобуси їздять, як по міжнародній трасі. Неможливо ні пройти ні проїхати. Мусиш поступатися, бо попадеш під колеса”, — пише місцева жителька

У відповідь на це виконавчий комітет селищної ради перекрив рух транспорту по пішохідному мості у цьому районі.

“Після перекриття головного мосту люди не мали де дітись і їздили через пішохідний міст у мікрорайоні “Заріка”. Натомість коли їде автобус, або вантажівка цей переїзд може завалитись. Тому тепер навіть люди, які живуть у цьому мікрорайоні не мають як добратись до центру, окрім об’їзної дороги”, — ділиться депутат обласної ради Роман Мошура.

Об’їзна починається на вулиці Чорновола на початку села. Депутат ділиться, що напруги серед жителів не виникло б, якщо служба автомобільних доріг області з самого початку облаштувала цю дорогу. Наразі цей об’їзд вже перебуває у кращому стані, ніж раніше. Жителям “Заріки” витрачають приблизно 15 хвилин, щоб доїхати до центру.

Стосовно мосту, то депутат ділиться, що його готують до участі в державній програмі відновлення. Планують не реконструкцію, а зведення нового мосту через річку Дуба.

“Там вже мало, що тримається. За словами експертів реконструювати його вже дуже тяжко”, — додає Роман.

Інформатор й надалі стежитиме за ситуацією стосовно цього мосту.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору