Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Петицію про демобілізацію після 18 місяців служби розгляне Президент

Петиція з’явилась на офіційному інтернет-представництві Президента України рівно два місяці тому — 24 серпня. Її ініціювала Смішко Марина Володимирівна.

Ділиться Інформатор, покликаючись на офіційний сайт Президента України.

Ініціаторка петиції пише, що вже понад рік військові знаходяться на фронті й не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути. А саме тому існує нагальна необхідність врегулювати терміни — невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових.

“Слід особливо врахувати, що після початку повномасштабного вторгнення першими прийшли в армію добровольці й ті, хто не збирався ухилятися від повісток. Виходить, що держава та суспільство могли покластися на цих людей для свого захисту – натомість, ці люди, без чітко прописаних прав і термінів служби, наразі не можуть покластися на державу та суспільство”, — йдеться в тексті петиції.

Станом на сьогодні, 24 жовтня, петиція про “демобілізацію за бажанням після 18 місяців служби” назбирала 25 282 голоси із 25 000 необхідних — її розглядатиме Президент України.

“Захисникам потрібен відпочинок для відновлення сил. Вони, як і фізично, так і морально – виснажені, і з кожним днем їм стає важче. Діти не бачать батьків, батьки – дітей і т.д.”, — продовжує ініціаторка петиції.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору