Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Починали за релоковані, згадали про свої” — на виконкомі дискутували про зміни в положенні Ради підприємців

"Починали за релоковані, згадали про свої" — на Виконкомі дискутували про зміни в положенні Ради підприємців

Протягом понад чверті всього часу сьогоднішнього засідання виконкому тривала палка дискусія. Спочатку розмовляли про те, щоб дозволити приймати в калуську Раду підприємців представників релокованих до нашої громади підприємств, проте це ледь не закінчилось ідеєю ліквідувати цей дорадчий орган взагалі. 

Ділиться Інформатор.

Загалом на засіданні виконавчого комітету було винесено 17 питань. Питання про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 27.04.2021 №121 “Про Раду підприємців при виконавчому комітеті Калуської міської ради” озвучив з трибуни начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський.

Він озвучив деталі проєкту в яких зазначив, що оскільки релоковані підприємства сплачують податки на Калущині, то було б добре, якби їх можна було прийняти до Ради підприємців. Загалом це могло б і відразу закінчитися, заступник міського голови Богдан Білецький перед голосуванням запитав у присутніх членів виконкому чи є в когось питання або зауваження і відразу отримав фідбек від секретаря міської ради Віктора Гільтайчука:

“Неодноразово звертаємо увагу про те, що коли проводяться  подібного роду круглі столи й схожі події з бізнесом, я бачу те, що дуже багато в нас є представників релокованого бізнесу, нових підприємств і з кожним разом все менше підприємців і представників підприємств, які знаходилися і продовжують знаходитися на території громади. Прошу не забувати тих, хто були й точно залишиться тут”.

На що пан Соколовський зауважив, що на заходи Ради підприємців запрошуються всі представники, про це їм повідомляється у спеціальному чаті в месенджері Viber. Проте, зважаючи на воєнний стан і те, що суттєва частина підприємців знаходяться на фронті, не всі можуть бути присутні. Водночас він зауважив, що з 50 учасників, які входять до складу цієї Ради на останньому засіданні з’явилося тільки троє.

Наступне зауваження відразу озвучив підприємець Василь Турчиняк, який також являється членом виконкому:

“Скажіть, будь ласка. Я 20 років підприємець, але мене ні разу не запросили на Раду підприємців”.

“Якщо у вас є бажання, то ви можете написати заяву і бути у складі Ради. І на всі заходи на які приходить Рада підприємців звичайно вас будуть запрошувати”, — апелював начальник управління економічного розвитку міста.

Остаточно “докинув хмизу в багаття” колишній очільник Ради підприємців Микола Полицький.

“Підкажіть, будь ласка, якщо вже це зачепили, які три документи цього року були прийняті з рекомендації Ради підприємців”, — запитав він.

Юрій Соколовський, який в цей час стояв за трибуною, не зміг відповісти на запитання.

От і маємо відповідь, — підсумував Полицький, — тому, що вона є не дієва. Прийшли, поговорили, розійшлися”.

Богдан Білецький натомість зауважив: “ніхто не заважає зробити її дієвою. Це дорадчий орган при міській раді. Як підприємці організуються, так і працює ця рада. Ми завжди йдемо на зустріч і допомагаємо в будь-яких питаннях з якими вони звертаються. Хотілося б звичайно, щоб було активніше, але, мабуть, є якісь причини”.

Проте, запал Миколи Полицького вже було не зупинити.

“Напевно шо є. Напевно як хочеться, так і ходять. Коли податки збираються, то ж не питають хочеш чи не хочеш”, — відреагував він.

Також він висловився про те, що бюджет міста в основному формується малим і середнім бізнесом, і згадав що раніше за його каденції головування РП часто приймалися якісь рішення і виносились на розгляд на сесіях КМР чи виконкомах. І тоді приходило 20-30 осіб, представників місцевого бізнесу.

“Зараз якшо вона не дієва, тому й не приходять люди. Якшо будуть виноситись вагомі питання для наших бізнесів тоді вони й будуть приходити “, — резюмував колишній очільник Ради.

Зрештою дискусія різко себе вичерпала на фразі заступника міського голови “Є велике прохання зробити її дієвою”, а рішення про зміни було прийнято одноголосно.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору