Калуш До сайту

Чотири смачні страви з квашеною капустою | Рецепт

Заквасити білокачанну капусту досить просто. Її можна смакувати як салат у додатку до гарніру, але можна й приготувати щось не менш апетитне. 

Інформатор зібрав для вас кілька рецептів страв із квашеною капустою.

Читайте також: “Час квасити” — скільки потрібно заплатити за кілограм капусти у Калуші?

СУП ІЗ КОПЧЕНИМИ РЕБЕРЦЯМИ (КИСЛИЦЯ)

Інгредієнти:

Приготування:

Поріжте на великі шматки корінь селери, моркву, часник та цибулю. До сотейника додайте 2 лаврові листи, 3 горошини перцю та сіль. Овочі можете не чистити, але ретельно вимийте їх зі щіткою. Бульйон доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь та готуйте ще 30 хвилин. Селеру, цибулю, моркву та часник можете дістати з бульйону.

Почистьте картоплю та наріжте на кубики середнього розміру. Додайте до бульйону. До готової картоплі додайте копчені ребра та варіть ще кілька хвилин. Пізніше — перекладіть до бульйону капусту із розсолом.

Помийте сливи та дістаньте з них кісточки (якщо вони були заморожені — розморозьте). Поріжте їх навпіл та додайте до супу.

Дайте супу настоятися. Також можете прикрасити кропом.

БІГУС ІЗ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ

Інгредієнти:

Приготування:

Наріжте цибулю півкільцями та обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте віджату квашену капусту й спеції та обсмажуйте 10-15 хвилин. Якщо капуста виходить сухою — додайте трохи розсолу (або воду чи бульйон). Після обсмажування накрийте капусту кришкою та тушкуйте на повільному вогні 45 хвилин. А за 10 хвилин до приготування приберіть лавровий лист. Коли бігус готовий — капуста набуває коричневого кольору. Вкінці додаємо олію.

ПИРІГ ІЗ ЦИБУЛЕЮ ТА КАПУСТОЮ

Інгредієнти:

Начинка:

Приготування:

Для тіста змішайте усі сухі складники та додайте рідкі. Замісіть. Накрийте харчовою плівкою та поставте у тепле місце на 40 хв.

Цибулю поріжте півкільцями та посмажте на олії до рум’яності. Додайте квашену капусту та воду й перемішайте. Накрийте кришкою та тушкуйте 10-12 хвилин. Додайте копченості та тушкуйте ще 5 хвилин (до повного випаровування рідини).

На пергаменті тонко розкатайте тісто. По центру (вздовж) викладіть начинку. Понадрізайте краї, щоб утворилась “бахрома” по 3 см. По черзі кожним шматочком накривайте начинку. Перекладіть із пергаментом на деко та почекайте 20 хвилин. Змастіть збитим жовтком та випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.

РУЛЕТИ З ЛАВАШУ ІЗ КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ

Інгредієнти:

Приготування:

Поділіть лист лаваша на чотири прямокутники. Кожен із них змастіть олією, а зверху викладіть капусту та згортайте рулети. Викладайте їх у змащену олією форму для випічки, змастіть збитим яйцем та випікайте 20-30 хвилин при 180°. Готові рулети можна прикрасити зеленню.

Смачного!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08