Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Не з’явився в суд, бо… мобілізували” — чи закінчилась справа Хемича?

Здавалося, що після минулого засідання вже не буде “крутих поворотів” у судовій справі Віталія Хемича. Проте, сьогоднішнє вразило всіх присутніх.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 25 жовтня, о 13:30 повинні були відбутися судові дебати з підсудним Віталієм Хемичем, якого звинувачують в шахрайстві. Нагадаємо, що рік тому йому висунули звинувачення за ч. 3  ст. 201-2, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України.

Проте, окрім прокурора Наталії Площанської та судді Олександри Кардаш в судову залу більше ніхто не прийшов. Нагадаємо, що сьогодні Віталій Хемич мав з’явитися разом з новим адвокатом, який повинен був вивчити п’ять томів справи й захищати підсудного.

“Минуле судове засідання було відкладено у зв’язку з клопотанням обвинуваченим Хемичем, про розірвання договору про надання правової допомоги з адвокатом Федоровичем, щоб скласти угоду з іншим адвокатом. До початку судово засідання надійшла інформація, про те, щоб обвинувачений Хемич Віталій Ігорьович мобілізований у військову частину для проходження базової загальновійськової підготовки до навчальної частини. Тобто на сьогодні обвинувачений мобілізований до ЗСУ. На судове засідання він не з’явився, надав лист через родичів, копії документів” — розпочала засідання суддя Кардаш.

Після чого вона запитала думку прокурора щодо можливості слухання справи.

“Суд зупиняє провадження, якщо обвинувачений призваний до проходження військової служби за призовом під час мобілізації, до звільнення його з військової служби. За таких обставин вважаю, що провадження необхідно зупинити у зв’язку з цим”, — відповіла вона.

Опісля суд відправився до нарадчої кімнати, щоб розглянути клопотання прокуратури по даній справі.

“Згідно ч.1 ст. 335 КПК України у разі якщо обвинувачений був призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зупиняє судове провадження стосовно такого обвинуваченого до його звільнення з військової служби” — зрештою повідомили у пресслужбі Калуського міськрайонного суду..

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору