Інформатор Калуш

ТРЕШ

У приміщенні калуських пластунів — старезні вікна | ФОТО

У калуському пласті старезні вікна

Через старі вікна у приміщенні калуські пластуни, вірогідно, будуть добряче мерзнути взимку, або ж — платити чималі кошти за обігрів приміщення.

Повідомляє Інформатор.

Осередок Пласту в Калуші сьогодні об’єднує близько 120 дітей різного віку, з якими займаються 15 виховників. Пропонують регулярні піші мандрівки, спортивні змагання та інші активності, вишколи й табори… Окрім цього, при організації буквально з перших днів повномасштабного вторгнення почав діяти волонтерський штаб, який і зараз виготовляє сухі борщі, супи та молочні каші для захисників і захисниць.

Допомогти організації замінити старі вікна на нові склопакети просить калушанка Оксана Сай. Вона звернулася до міського голови Андрія Найди.

“Пласт росте і розвивається, це надзвичайно хороша ініціатива в нашому місті, і я вважаю, що їх потрібно підтримувати, особливо тому, що функціонує Пласт на волонтерській основі і грошей вони не заробляють, а для дітей роблять велику справу і вклад”, — мотивує своє прохання жінка.

Як з’ясував Інформатор, пластуни орендують комунальне приміщення на вулиці Героїв України. На відміну від деяких інших громадських організацій міста, за цю оренду вони сплачують — трохи більше 500 гривень щомісяця. У приміщення заїхали близько двох років тому й відтоді облаштовують.

“В одній кімнаті ми три вікна замінюємо. Уже замовили і незабаром нам їх привезуть і встановлять. Це — 36 тисяч гривень. Кошти — наші власні, зекономлені на опаленні, канцтоварах тощо. Деяку суму дозбирали батьки”, — розповіла голова станичної пластової старшини Наталія Романів.

Але наразі силами організації є можливість замінити старі вікна лише в одній кімнаті. В інших — вони у катастрофічному стані, деякі навіть повноцінно не зачиняються. Щоб замінити і їх, потрібно вишукати десь 60-70 тисяч гривень. Таких коштів організація не має.  

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору