Гарбузову кашу вважають однією із найбільш корисних. Таку кашу можна ще й покращити: додати фрукти й мед, або навпаки — додати сіль, крупи та використовувати як гарнір до м’яса.
Інформатор зібрав для вас кілька рецептів.
ГАРБУЗОВА КАША З ПШОНОМ ТА РОДЗИНКАМИ
Інгредієнти:
- гарбуз — 400-500 г
- родзинки — 100 г
- пшоно — 1 склянка
- вода — 3 склянки
- олія — 2 ст. ложки
- сіль та цукор — на смак
- кориця — за бажанням
Приготування:
Розріжте гарбуз. Почистьте його та наріжте на невеликі шматочки.
Пшоно промийте, залийте водою та поставте на плиту. Дайте йому закипіти та не забувайте знімати піну. Потім — зменште вогонь.
Розігрійте олію на пательні. Обсмажте гарбуз на повільному вогні та помішуйте, поки він не стане м’яким.
Родзинки залийте окропом на 15 хвилин. Потім — злийте воду та додайте родзинки до майже готового гарбуза. Перемішайте та тушкуйте усе разом до готовності.
Гарбуз із родзинками всипте до звареного пшона. Додайте сіль та цукор й перемішайте. Варіть все разом до повної готовності 5-10 хвилин. За бажанням додайте корицю.
Читайте також: Скільки коштують гарбузи в Калуші?
ГАРБУЗОВО-РИСОВА КАША З ЯБЛУКОМ
Інгредієнти:
- гарбуз — 500 г
- рис — 100 г
- яблуко — 3 шт
- цукор
- родзинки
- олія
Приготування:
Почистьте гарбуз, помийте та наріжте на кубики. Рис помийте та замочіть у гарячій воді. Замочіть і родзинки. Помийте та почистіть від насіння та шкірки яблука. Поріжте на кубики.
Залийте гарбуз водою та додайте цукор. Дайте закипіти.
З рису злийте воду. Всипте рис до гарбуза, зменшіть вогонь до мінімуму та тримайте на вогні 10 хвилин. Додайте яблука та родзинки. Накрийте кришкою та тушкуйте ще 10 хвилин, щоб яблука розварились.
Додайте олію та перемішайте. Каша має настоятись 20 хвилин.
За бажанням можна додати корицю, а цукор замінити на мед.
До теми: Мешканка Калущини виростила рекордний гарбуз | ФОТОФАКТ
ГАРБУЗОВА КАША З БАНАНОМ ТА СИРОМ
Інгредієнти:
- гарбуз — 500 г
- банан — 1 шт
- рис — 1 ст. ложка
- молоко — 500 мл
- плавлений сирок — 1 шт
- масло — 1 ст. ложка
- сіль
- цукор
Приготування:
Почистьте гарбуз. Поріжте його на невеликі шматочки. Покладіть до каструлі, залийте водою та варіть протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Злийте зайву воду та розімніть гарбуз в пюре.
В окремій каструлі закип’ятіть молоко. Додайте гарбузове пюре, рис, сіль та цукор. Перемішайте та готуйте протягом 20 хвилин.
Почистьте та розімніть виделкою банан. Додайте банан та вершкове масло до каші. Добре перемішайте.
Відправте в нагріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. При подачі посипте сиром.
Смачного!
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08