Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Смарт-мобілізація”: українці самі обиратимуть, куди мобілізуватися

"Смарт-мобілізація": українці самі обиратимуть, куди мобілізуватися

Проєкт — пілотний і запустити його планують “через місяць-два”. Іти у військкомат узагалі буде непотрібно.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає Інформатор.

“Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов’язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися”, — пояснив міністр.

Він переконує, що громадянин потраплятиме виключно у той підрозділ і на ту посаду, на яку сам себе мобілізував.

Федоров каже, що іти у військкомат буде не потрібно: проходиш онлайн-тест і зустріч із рекрутером.

“Ти після цього, якщо ти підходиш по характеристикам, проходиш навчання, в якому ти не просто з базовими речами знайомишся, а тобі розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, фахові експерти з поля бою, які керують дронами, де в тебе відбувається інший рівень навчання, і після цього ти вже потрапляєш на поле бою”, — перерахував він особливості.

Глава Мінцифри припускає, що впровадження такого пілотного проекту може спровокувати “іншу якість мотивації”. Також, за його словами, після запуску нововведення можна буде побачити, скільки українців мобілізуватимуться самостійно, як вони проходитимуть відбір, та як вони після цього будуть служити і навіть, наскільки будуть мотивовані.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору