Інформатор Калуш

ГРОШІ

1000 гривень — за корову. У Долинській громаді — нова виплата

1000 гривень за корову

У Долинській громаді можна отримати фінансову допомогу на утримання великої рогатої худоби. Цього року — по 1000 гривень за кожну тварину. Але часу на подачу документів — обмаль.

Розповідає Інформатор.

Про внесення змін до програми розвитку агропромислового комплексу Долинської територіальної громади на 2022-2025 роки йшлося сьогодні під час засідання сесії. Як повідомив начальник управління економіки Михайло Куцик, програмою на цей рік було передбачено 100 тисяч гривень.

“15 тисяч направили на дотацію на закупівлю племінної худоби, а те, що залишається, пропонуємо спрямувати на підтримку тих, хто утримує корів”, — пояснив посадовець.

Це, відповідно до преамбули рішення, робиться з метою збереження поголів’я великої рогатої худоби та підвищення ефективності аграрного виробництва.

“Дотація буде надаватися тим, хто утримує трох і більше корів. Розмір дотації — 1000 гривень за одну тварину з числа ВРХ”, — уточнив Михайло Куцик.

Депутати міської ради, яких просили затвердити порядок виплати компенсації, загалом погодилися. Щоправда, прозвучало й зауваження щодо мізерності такої суми. Посадовці міської ради запевнили, що, якщо на наступний рік фінансування відповідної програми буде більшим, то і розмір допомоги також можна буде збільшити.

1000 гривень за худобину можуть отримати саме мешканці громади (тобто не фермерські господарства). Документи у міську раду слід подати до 15 листопада цього року.

До слова, поголів’я великої рогатої худоби у громаді різко скорочується. Якщо на початок 2022 року було 1966 одиниць, то на 1 жовтня поточного року — 1068. За даними управління економіки, під відповідну дотацію у громаді зараз підпадає близько 90 корів.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору