Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Калущині відкрили нове онкологічне відділення

ВІдкрили нове онковідділення

Урочисте відкриття відбулося у селі Старий Мізунь, що входить до Вигодської громади. Розраховане на 30 ліжкомісць. Крім того, є палата інтенсивної терапії та операційна.

Про це пише Інформатор.

Працюватиме оновлене онкологічне відділення на базі Вигодської міської багатопрофільної лікарні, але як філія Обласного територіального медичного об’єднання м. Краматорськ.

“Це відділення комплексних методів лікування онкології. Воно розраховане на 30 ліжкомісць, є палата інтенсивної терапії та операційна. Також пацієнти матимуть можливість пройти тут ультразвукові та ендоскопічні дослідження”, — інформує Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

“Ідея відкрити відділення саме у Вигодській лікарні зʼявилася на початку повномасштабного вторгнення. Після підготовки всіх необхідних документів та матеріалів, розпочали ремонтні роботи”, — додали в департаменті..

У Вигодській селищній раді додають, що відкриття такого відділення стало справжньою подією для громади. На урочистостях було чимало гостей, дарували ікони й молилися, щоб професіоналізм лікарів допомагав пацієнтам повертатися до здорового життя.

“Сучасне обладнання дозволить проводити медичне обстеження та надавати якісну допомогу. На жаль, кількість онкохворих щороку зростає, але рак — не вирок!” — йдеться у дописі.

Лікарі у новому відділенні працюватимуть вахтовим методом: певний період часу — у Краматорську, а тоді — на Прикарпатті. Але у відділенні завжди буде присутній лікар, який контролює стан пацієнтів, анестезіолог та медсестри.

  

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору