Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“За чисте довкілля”: у Калуші висадили червоні дуби

Калушани долучилися до Всеукраїнської екоакції “За чисте довкілля”.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 2 листопада, на ділянці біля мотокросу у мікрорайоні “Підгірки” висадили дерева: це може укріпити схил, адже мікрорайон потерпає під підтоплень. Акцію організували працівники управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради. До неї долучились майже 4 десятки учасників.

Загалом було висаджено кількасот дерев. Їх надало КП “Калуське лісове господарство”.

“І це – не тільки червоні дуби”, — повідомляють у дописі міської ради.

“Червоні дуби – це, справді, інвазійний вид. Його важливо висаджувати із «правильним» сусідством. Ми його обмежили теж інвазійним кленом, берестом. Крім того, ми обирали види дерев, орієнтуючись на витривалість ґрунту. Вони можуть добре затримувати воду”, — каже начальниця дільниці озеленення КП “Калушавтодор”.

Кажуть, дерева висаджували за креативною схемою.

“Не хотілося банально “розбивати” і саджати дерева рядами. Тому ми запропонували посадити їх таким чином, щоб, коли зросте ліс, згори можна було побачити червону літеру К. За кілька років дерева підростуть, і це доволі цікаво виглядатиме. Особливо, восени, коли клени, контури майбутньої літери, набудуть червоного кольору. Поруч часто відбуваються змагання. Тут відпочивають чимало людей. І це можна розвивати: влаштовувати рекреаційні, кемпінгові зони. Цікавий ліс приваблюватиме людей. Хотілося запропонувати щось особливе для нашого міста”, — додає начальниця дільниці озеленення.

Розміри літери становлять 150х200 метрів. А над остаточним формуванням лісу ще працюватимуть фахівці.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору