Інформатор Калуш

ВЛАДА

Івано-Франківська ОВА слідкуватиме над доцільністю закупівель громад на Прикарпатті

Розголос навколо недоцільності деяких закупівель міських рад в умовах воєнного стану привів на Прикарпатті до створення нової моніторингової групи.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на голову Івано-Франківської ОВА.

Робоча група “Прозорість і підзвітність” моніторитиме державні закупівлі громад на доцільність використання бюджетних коштів, в тому числі ПДФО військових.

“У час війни важливо першочергово спрямовувати кошти на придбання військового спорядження, дронів, засобів зв’язку, комп’ютерного обладнання та багато іншої техніки, яку потребують наші військові формування. Про це постійно наголошую головам територіальних громад області, проте не всі беруть це до уваги й громади продовжують скеровувати фінансові ресурси на менш значні в умовах сьогодення потреби”, — говорить у зверненні Світлана Онищук.

Додає, що більшість громад області є фінансово спроможними допомагати війську, в тому числі коштом надходження податків від військових.

Керівниця наводить приклад, що від початку року обсяг перевиконання обласного бюджету коштом грошового забезпечення військовослужбовців становить понад 140 мільйонів гривень. Натомість на дві програми підтримки  збройних сил та тероборони з обласного бюджету спрямували 110 мільйонів гривень.

“І так повинні робити усі без винятку громади, бо завдання тилу максимально підсилювати фронт. Від цього залежить життя наших воїнів та ефективна їхня боротьба”, — каже керівниця.

Також вона додає, що ця робоча група має розпочати присікати зловживання ресурсами платників податків та подвійні стандарти витрат місцевих бюджетів.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору