Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Калуські ветерани розповідають про історію” — у Центральній бібліотеці відбулася перша лекція

"Калуські ветерани розповідають про історію" — у Центральній бібліотеці відбулася перша лекція

Днями ми анонсували проведення циклу унікальних історичних лекцій, який організовує Громадська організація “ВЕТЕРАНИ ЗАХИСТУ БАТЬКІВЩИНИ”. Лекція відбулася й організатори налаштовані продовжувати.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 4 листопада, о 12:00 у приміщенні Калуської центральної бібліотеки імені Т. Шевченка відбулась вступна лекція під назвою “Історія та її значення для суспільства”, яку читав історик та українських захисник — Захарій Остапʼюк.

Про те, з чого все почалося і чому важливо знати свою історію, перед початком лекції прокоментував присутнім співзасновник ГО “Ветерани Захисту Батьківщини”, Вадим Лавренюк:

“Ці історії й лекції ми чули там, коли були на “нулі”. І вони були цікаві — ми мали що обговорювати, дискутувати. Тому в подальшому ми вирішили, що такі лекції повинні бути в Калуші. Не знаючи минулого, в нас не буде майбутнього. Все що сталося сьогодні, те що маємо сьогодні, це тільки через те, що було колись”.

Протягом 40 хвилин Захарій захопливо розповідав про цінність історії в житті українців, за допомогою презентації наводив ключові моменти в історії української незалежності й згадував про вплив тих чи інших персоналій.

На базі бібліотеки в планах провести ще 9 таких лекцій.

“Про наступні лекції повідомимо на фейсбук-сторінці ГО, бібліотеки та Інформатора”, — підсумували організатори.

Стежте за оновленнями 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору