Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Жителька Калуша вийшла на одиночний пікет проти “бруківки”

“Депутатів і їх синів на війну, гроші — на ЗСУ”, — з таким гаслом сьогодні протестувала жителька міста.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 4 листопада, на заході до вшанування пам’яті розстріляних учнів Калуської торговельної школи пікетувала жінка з плакатами:

  • “Депутатів і їх синів на війну, гроші на ЗСУ”;
  • “Нам не треба бруківки, гроші на ЗСУ”.

Жінка з нами поділилась, що вона вже втретє виходить на мирний протест. Попередні два рази пікетувала біля будівлі Калуської міської ради.

“Я бачу що вся Україна просить, щоб о 10 годині у суботу виходити на пікети. У 57 містах вони вже відбуваються на постійній основі. Люди виходять, щоб влада припиняла ставити бруківку — коли на хату нападають її не білять, а захищають”, — ділиться протестувальниця.

Також додає, що виходити на вулицю та протестувати її змусила інформація про витрати на бруківку в місті:

“Депутати міської ради виділили два мільярди на бруківку у Калуші. Два мільярди, не мільйони — а мільярди. Розумієте яка це сума? Хлопці просять допомоги, не мають чим захищатись. Залужний каже, що війна в тупику, а вони два мільярди на бруківку виділяють? Їм потрібно бруківки. Мені точно ні, в мене брат на війні загинув і залишив двох дітей та дружину”, — каже жінка.

В її планах щоденно, о 10 годині, виходити на протест до Калуської міської ради, а особливо в суботу, підтримуючи всеукраїнську хвилю пікетів.

“Як тільки дізналась за цю суму — не могла сидіти спокійно дома. Нам потрібно війну закінчити, бруківка в цьому нам не допоможе”, — зазначає вона.

До теми: В Івано-Франківській ОВА створили моніторингову групу “Прозорість та підзвітність”, котра має слідкувати над доцільністю закупівель громад. За перший день групі вдалось розірвати 41 недоцільний договір на суму понад 44 мільйони гривень.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору