Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Замість примусового призову — контракти. У Міноборони — нова концепція

контракти замість призову

В Україні затверджено Концепцію військової кадрової політики до 2028 року. Документом визначено стратегічне бачення розвитку цієї сфери на наступні п’ять років: як під час дії воєнного стану, так і у мирний час.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Міноборони.

“Головний акцент концепції — гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція в євроатлантичний безпековий простір, взаємосумісність ЗСУ зі збройними силами держав-членів НАТО”, — повідомляють у відомстві.

Серед очікуваних результатів — перехід ЗСУ на військову службу за контрактом. Строкову військову службу обіцяють замінити інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку. Крім цього, має запрацювати дієва система рекрутингу ЗСУ професійним і вмотивованим особовим складом, а сам підхід до управління кар’єрою військовослужбовців стане людиноцентричним (обіцяють враховувати освіту, професійний розвиток і гендер)

У Міноборони говорять також про рівні можливості чоловіків і жінок в ЗСУ та удосконалення електронної системи військового обліку, про розширення співпраці між українськими вищими навчальними закладами та вишами держав-членів НАТО і ЄС та загалом нову культуру взаємовідносин між командирами та підлеглими. Більше того, відповідно до затвердженої концепції, мають бути створені належні умови для переходу від військової кар’єри до цивільного життя військовослужбовців, які підлягають звільненню з військової служби.

Міністр оборони Рустем Умєров Наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року уже підписав. А моніторинг та оцінку результатів її впровадження буде здійснювати Комітет з питань кадрового менеджменту в системі Міністерства оборони України.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору